Obiectele sanitare de la А la Z – informatii utile

Inainte de a cumpara obiecte sanitare pentru casa noua sau proaspat reparata, este necesar de a studia tema cu atentie. Desigur, pentru a analiza sortimentul de la A la Z este nevoie de mult timp. Dar unele informatii utile le puteti afla si din articolul nostru.

Cada de baie – traditional principalul obiect din camera de baie.

Sortimentul de cazi de diferite modele si materiale este astazi destul de bogat.

Cazile clasice din fonta sunt bune prin rezistenta, cel mai bine mentin temperatura. Dezavantajele – sunt mari si foarte grele. Cazile din otel – mai usoare, dar se racesc prea repede. In final cazile din acril – o vasta gama de modele, forme, culori, unele chiar fiind dotate cu mecanism de hidromasaj. Acrilul insa necesita o utilizare si ingrijire mai speciala.

vanna1

Dusuri de toate tipurile – cel mai raspindit obiect sanitar. Chiar daca cineva va renunta la cada, dusul va fi prezent numaidecit in camera de baie.

Ce propune producatorul modern? Un sortiment foarte si foarte bogat. Dusuri manuale obisnuite, cu furtun flexibil, instalarea carora este elementara. Dusuri de perete – montabile pe perete sau suport. Sistemele de dus – complex comod, care intruneste dusul manual si cel de perete. In setul sistemei de dus pot fi incluse si accesorii,cum ar fi sapuniera. Instalarea sistemei de dus este mult mai simpla decit instalarea cabinei de dus, iar rezultatul va fi destul de asemanator. Para de dus moderna da posibilitatea de a regla jetul de apa si de a obtine un hidromasaj deplin.

dushevie_systemy

Bateriile – aparate pentru conexiunea apei calde si reci, care regleaza temperatura si jetul acesteia. Anume bateriile au cea mai mare sarcina din toate utilajele sanitare. E logic ca alegerea lor sa se faca cu atentie. O baterie buna atit va sluji fara scurgeri mult timp, cit si va va decora camera de baie. In cataloagele de instalatii sanitare din Germania sau Italia e posibil de gasit modele cu design si stil variat, de la minimalism pina la retro. De o inalta popularitate se bucura modelele de baterie cu maneta unica, iar cele cu ventile sunt preferate de fanii stilului retro. smesitel

Chiuvetele, anterior excluse din camera de baie, din nou au loc de frunte in aici. Totusi spalarea in chiuveta e mai comoda decit deasupra cazii de baie. O chiuveta frumoasa cu o baterie stilata da tonul in camera de baie. Variatia de modele este ametitoare – traditionalele “lalele”, incorporate cu masa, chiuvete console, de colt…

rakovina

Vasul de wc – obiectul, fara indoiala, cunoscut de toti, care pare doar utilitar. Cerinte minime fata de vasul de wc – trebuie sa se incadreze optim in spatiul pregatit, sa fie comod, sa nu fie enorm si nici prea mic. Dupa inaltime sa fie potrivit pentru toti membrii familiei. In final – sa se curete usor. Sortimentul este foarte larg. Vasurile de wc moderne pot sa aiba scaun, care coboara lin, coborire reglabila, jet reglabil, la fel pot sa lucreze silentios. Unul din cele mai atragatoare modele noi – modelele suspendate. Vizual ele ocupa un spatiu minim, sunt comode, moderne, dar pentru montarea lor va fi nevoie de instalatie speciala.

unitazy

Bideul – nu este un lux sau capriciu al modei. Necesitatea acestui obiect sanitar nu necesita comentarii, este un utilaj igienic comod la fel ca si vasul de wc sau cada de baie. Modelele clasice arata ca o cada (chiuveta) de mici dimensiuni. Bideul poate fi utilizat in scopuri igienice si de catre copii sau persoanele in virsta din familie.

Modelele avansate de bideu sunt dotate cu o multitudine de functii, care mareste semnificativ nivelul de comoditate.

La fel ca si vasul de wc, bideul poate fi instalat aparte sau suspendat. Modelele instalate pe podea ocupa un spatiu mai mare, dar sunt mai usor de montat. Cele suspendate au toate conexiunile ascunse in perete, dar pentru montarea lor de regula este nevoie de sisteme de instalare.

byde

Instalatiile sanitare –  sunt o inovatie, care nu e cunoscuta inca de toti. Dar cei care au utilizat acasa sistemele de instalare la montarea obiectelor sanitare, i-au recunoscut meritele. Complexul de montare ascunde toate conexiunile si ofera o maxima siguranta la instalarea vasurilor de wc sau a bideurilor.  Pisoarele, de regula, sunt instalate in camerele de baie publice. Ele sunt compacte si ofera posibilitatea economiei spatiului.

santech_install

In final, trebuie sa mentionam utilajul high-tech – cada si cabina cu hidromasaj. Odata instalate, veti avea la domiciliu un complex de proceduri, care sunt si destul de efective. Ele includ diferite tipuri de hidromasaj relaxant si tonifiant, sauna, baie turceasca, seansuri de aromaterapie, tot spectrul de proceduri de dus. Modelele avansate sunt dotate cu sistema de iluminare, posibilitatea de a utiliza tehnica – de la radiou pina la telefoane si DVD. Sortimentul de modele este destul de variat, de la modele econom pina la cele de lux.

gydro_vanna